Vážení zákazníci, připravujeme pro vás NOVÝ E-SHOP - lepší než tento stávající :-)

Kategorie

Výrobci

Seznam produktů výrobce K´NEX

Stavebnice K´NEX  - jedinečné americké stavebnice pro chytré děti!


K'NEX /kənɛks/ je stavebnicový systém, který vynalezl Joel Glickman v USA v roce 1992. Je vyráběn firmou K'Nex Industries Inc., Hatfield, Pennsylvania. Stavebnice K'NEX je možno přiřadit ke stavebnicím jako LEGO, FISCHERTECHNIK nebo MECCANO.


Systém stavebnice se skládá ze vzájemně propojených plastových tyčí, spojů, bloků, ozubených kol a dalších komponentů, které mohou být spojeny dohromady a tvoří tak celou řadu modelů, strojů a architektonických struktur. 


Na princip stavebnice K'NEX přišel Joel Glickman při návštěvě svatby. Tam začal přemýšlet o tom, co by mohl udělat se stéblem slámy, pokud by jej mohl připojit k jiným stéblům slámy. Následně společně se svým bratrem Bobem Glickmanem založili firmu K'NEX. Původní stavební systém se držel myšlenky základních tyčí a jejich spojek, aby mohly vytvářet různé konstrukce. Následně byly přidány další součásti, jako jsou kola, ozubená kola, bloky nebo řetězy, které umožnily větší flexibilitu ve stavění.


První model K'NEX Box byl uveden na trh v USA v roce 1993. Původní modely s pohyblivými díly měly ruční pohon, brzy však byly přidány motory, aby se modely mohly pohybovat samostatně.


K'NEX je distribuován ve více než 25 zemích světa.

Více

Produktů na stránce

Produktů na stránce

Napište nám

Naše zákaznícka linka je k dispozici od 9:00 do 17:00

Telefon:+420 606 609 927

Kontakt na naši zákaznickou linku

Odběr novinek [Newsletter]